Ingredients

 

  • 480 gr Greenway filetstukjes “just like chicken”
  • 1 gele paprika fijngesneden
  • 1 prei fijngesneden
  • 1 kleine broccoli
  • 1/2 ananas stukjes
  • 1 liter water
  • 4 dl kokosmelk
  • 10 g kerrie poeder
  • 1 eetlepel groentebouillon poeder
  • 20g Maïzena roux voor witte sauzen
  • 200 gr basmati rijst
  • butter or olive oil
  • salt and pepper
  • 4 lente-uitje
  • 1 grote rode chilipeper
  • A little cilantro, for lovers

Just like 'chicken curry' with rice

40 minutes

4 persons

STEP 1

Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Snijd de ananas in blokjes, het wit van de prei in ringen, de paprika in reepjes en de chilipeper fijn (haal er wel eerst de zaadjes uit). Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

STEP 2

Bak de filetstukjes op middelhoog vuur krokant in 1 eetlepel vetstof en zet opzij.

STEP 3

Neem een wokpan of kookpan met deksel en doe er 1 eetlepel vetstof in. Voeg er de ananas, prei, broccoliroosjes, paprika en fijngesneden chilipeper aan toe en roerbak even. Voeg nu water en kokosmelk toe en breng verder op smaak met kerriepoeder en groentebouillonpoeder. Zet het deksel op de kookpan en stoof de groenten verder aan tot ze beetgaar zijn.

STEP 4

Voeg er vervolgens de roux aan toe en roer nog even tot de saus is ingedikt. Meng er tot slot de gebakken filetstukjes door en breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout.

Step 5

Bestrooi de ‘Just like kipcurry’ met fijngesneden lente-ui en eventueel wat gehakte koriander en serveer met de rijst.