Ingredients

  • 1,25 kg Greenway Gehaktballetjes (vegetarisch)
  • 1 kg uienstukjes
  • 500 g paprikastukjes
  • 700 g wortelstukjes
  • 300 g selderstukjes
  • 500 g courgetteblokjes
  • 3,2 kg tomatenpulp
  • 0,2 l olijfolie
  • 110 g ketchup
  • 200 g Italiaanse kruiden (Ardo)
  • 0,5 l water
  • 80 g groentebouillon
  • Sausbinder (ma├»zena/roux)

 

Sauce bolognaise

20 personen

STEP 1

Stoof de groenten beetgaar in de olijfolie.

STEP 2

Voeg de kruiden, de bouillon, het water, de ketchup en tomatenpulp toe en laat een kwartier sudderen op een zacht vuur. Dik de saus eventueel in met wat sausbinder.

STEP 3

Hak de Gehaktballetjes fijn en meng ze met de tomatensaus.

STEP 4

Laat alles nog enkele minuten garen op een zacht vuur.