bangkok beasty burger met gourmet burger

INGREDIËNTEN

2 burgerbroodjes
2 stengels lente-ui fijngesneden
40 gram geraspte wortel
50 gram paksoi fijngesneden
½ tomaat in blokjes gesneden
1 eetlepel verse gember in kleine stukjes
1 limoen, geperst
10 blaadjes Thaise basilicum
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel rietsuiker
4 eetlepels mayonaise of veganaise
1 theelepel rode-curry-pasta
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel ketchup
2 eetlepel gefrituurde uitjes
½ zakje gemengde sla
Olie of boter
Optioneel: verse koriander

Bangkok beasty burger

30 minuten

2 personen

Verwarm de oven op 100°.

STAP 1

Doe de groentjes in schaal en voeg de verse gember, het limoensap, de sojasaus, de rijstazijn, de Thaïse basilicum en de rietsuiker toe. Meng alles goed.

STAP 2

Maak nu de burgersaus. Meng de mayonaise of veganaise met de rode-curry-pasta, de pindakaas en de ketchup.

STAP 3

Grill of bak de burger gedurende 1 minuut en 15 seconden aan beide zijden met een beetje vetstof op matig vuur.

STAP 4

Snijd de broodjes doormidden en verwarm ze paar minuten in de oven op 100°. Bestrijk bodem van broodje met een eetlepel pinda-mayonaise. Leg de burger erop en vervolgens de gemarineerde groentjes, gefrituurde uitjes en gemengde sla. Werk af met de bovenkant van het broodje.

nl_BENL