tikka masala met balletjes

INGREDIËNTEN

1 kg aardappelen
3 uien
3 teentjes knoflook
3 eetlepels bakboter of olijfolie
30 g verse gember
800 g tomatenblokjes in blik
200 g fijne erwtjes uit diepvries
15 g groentebouilonpoeder
15 g garam masala
125 g yoghurt
20 g verse koriander
peper en zout

Balletjes in Indiase masalasaus

45 minuten

4 personen

STAP 1

Verwarm heteluchtoven voor op 200 °C of gebruik een airfryer.

STAP 2

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Doe ze in een ovenschaal en verdeel er de olijfolie over. Meng even goed en kruid met peper en zout naar smaak. Bak de aardappelen zo’n 30 minuten in de oven of 25 minuten in een airfryer op 200 °C.

STAP 3

Begin met de saus. Snijd de ui en de gember fijn en stoof die 10 minuten in de vetstof op een middelhoog vuur totdat ze goudbruin aankleuren. Voeg er de fijngesneden knoflook bij en laat nog een paar minuutjes verder stoven op een laag vuurtje. Voeg er dan de tomatenblokjes, erwtjes, groentebouillon en garam masala aan toe. Laat het geheel een 15-tal minuten verder sudderen op een laag vuur. Roer het af en toe even om.

STAP 4

Bak de balletjes in vetstof.

STAP 5

Als de saus bijna klaar is, roer je er nog de yoghurt en fijngesneden verse koriander door en voeg je ook de gebakken gehaktballetjes toe.

STAP 6

Dien de masalaballetjes op met de gebakken aardappelen en werk eventueel af met wat extra verse koriander. Smakelijk!

nl_BENL