Ingredients

  • 2,5 kg Greenway Gehaktballetjes (vegetarisch)
  • 2,5 kg spinazie (Foglia Ardo, ontdooid)
  • 2 kg witlof (Ardo)
  • 4 kg aardappelpuree
  • 250 g sjalotten (brunoise)
  • 100 g margarine
  • scheutje olijfolie
  • Chinese 5-spice kruidenmix (Verstegen)
  • Fruitpeper lemon (Verstegen)
  • Witte peper
  • Grof zeezout
  • Nootmuskaat
  • Paneermeel

Parmentier met spinazie & witlof

20 personen

STEP 1

Plet de Gehaktballetjes fijn met een vork.

STEP 2

Stoof de helft van de sjalotjes aan in margarine. Voeg het veggie ‘Gehakt’ eraan toe en breng op smaak met de Chinese kruidenmix en het zeezout.

STEP 3

Stoof de andere helft van de sjalotjes ook aan in wat margarine. Voeg de spinazie toe en laat even stoven. Breng op smaak met fruitpeper lemon.

STEP 4

Stoof het witlof kort, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng onder de aardappelpuree.

STAP 5

Maak in de ovenschaal laagjes van gehakt, spinazie en witlofpuree.

STAP 6

Bestrooi de ovenschotel met paneermeel en wat enkele klontjes boter of margarine. Bak in de oven op 180 °C gedurende een half uurtje.