Ingredients

  • 3 kg Greenway Gehaktballetjes (vegetarisch)
  • 1,5 kg gepelde tomaten
  • 1 kg parelcouscous
  • 700 g kikkererwten
  • 700 g aubergineblokjes
  • 500 g sjalotten (gesnipperd)
  • 2,1 kg paprikablokjes (gele, rode & groene)
  • 500 g tomatenblokjes
  • 5 g knoflookblokjes
  • 2 chiliringen
  • 10 g harissa
  • 100 g munt
  • 10 g bladpeterselie
  • Zwarte peper
  • Berberse kruiden (Verstegen)
  • olive oil
  • Citroensap

Berber tagine with pearl couscous

20 personen

STEP 1

Stoof de sjalot samen met de look en de chiliringen in wat olijfolie.

STEP 2

Voeg er ook de paprikablokjes, aubergines, gepelde tomaten en kikkererwten aan toe.

STEP 3

Breng op smaak met harissa, zwarte peper, zout en de Berberse kruiden. Werk af met peterselie.

STEP 4

Bak de Gehaktballetjes gedurende 4 minuten in de oven (180 °C).

STAP 5

Kook de parelcouscous gedurende 10 minuten in zout water. Giet af, roer en meng met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

STAP 6

Blancheer de munt kort en laat koelen. Mix de munt met de olie en breng op smaak met het citroensap.

STAP 7

Mix wat olie en harissa voor een spicy dressing.

STAP 8

Schik alles mooi op een bord.