
INGREDIËNTEN
- 3 kg Greenway Gehaktballetjes (vegetarisch)
- 1,5 kg gepelde tomaten
- 1 kg parelcouscous
- 700 g kikkererwten
- 700 g aubergineblokjes
- 500 g sjalotten (gesnipperd)
- 2,1 kg paprikablokjes (gele, rode & groene)
- 500 g tomatenblokjes
- 5 g knoflookblokjes
- 2 chiliringen
- 10 g harissa
- 100 g munt
- 10 g bladpeterselie
- Zwarte peper
- Berberse kruiden (Verstegen)
- Olijfolie
- Citroensap
Berberse tajine met parelcouscous


20 personen
STAP 1
Stoof de sjalot samen met de look en de chiliringen in wat olijfolie.
STAP 2
Voeg er ook de paprikablokjes, aubergines, gepelde tomaten en kikkererwten aan toe.
STAP 3
Breng op smaak met harissa, zwarte peper, zout en de Berberse kruiden. Werk af met peterselie.
STAP 4
Bak de Gehaktballetjes gedurende 4 minuten in de oven (180 °C).
STAP 5
Kook de parelcouscous gedurende 10 minuten in zout water. Giet af, roer en meng met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
STAP 6
Blancheer de munt kort en laat koelen. Mix de munt met de olie en breng op smaak met het citroensap.
STAP 7
Mix wat olie en harissa voor een spicy dressing.
STAP 8
Schik alles mooi op een bord.