INGREDIËNTEN

voor de filetstukjes en de marinade:

  • 320 g Greenway filetstukjes ‘just like chicken’
  • 1 dl kokosmelk
  • 15 g rode currypasta
  • stukje gember van 1 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 ml sojasaus
  • 20 g rietsuiker

voor de pindasaus:

  • 80 g pindakaas
  • 100 g sweet chilisaus (zoetzuur)
  • sap van 1 limoen
  • 20 ml water
  • 2 eetlepels sojasaus

Extra’s:

  • lente-ui
  • geroosterde pindanootjes
  • verse koriander
  • rode chilipeper

Thaïse ‘just like chicken’-sateetjes met pindasaus

20 minuten

4 personen

STAP 1

Begin met het maken van een marinade. Meng de kokosmelk met de rode currypasta, fijngesneden gember, knoflook, een scheutje sojasaus en de rietsuiker. Meng de filetstukjes met de marinade. Rijg de filetstukjes vervolgens op spiesjes.

STAP 2

Voor de pindasaus mix je eenvoudig alle ingrediënten samen tot een gladde saus.

STAP 3

Rooster de spiesjes op de BBQ of in een grillpan en dien op met pindasaus en wat fijngesnipperde lente-ui, gehakte pindanootjes, eventueel wat verse koriander en chilipeper.