INGREDIËNTEN
- 2,5 kg Greenway Gehaktballetjes (vegetarisch)
- 2,5 kg spinazie (Foglia Ardo, ontdooid)
- 2 kg witlof (Ardo)
- 4 kg aardappelpuree
- 250 g sjalotten (brunoise)
- 100 g margarine
- scheutje olijfolie
- Chinese 5-spice kruidenmix (Verstegen)
- Fruitpeper lemon (Verstegen)
- Witte peper
- Grof zeezout
- Nootmuskaat
- Paneermeel
Parmentier met spinazie & witlof
20 personen
STAP 1
Plet de Gehaktballetjes fijn met een vork.
STAP 2
Stoof de helft van de sjalotjes aan in margarine. Voeg het veggie ‘Gehakt’ eraan toe en breng op smaak met de Chinese kruidenmix en het zeezout.
STAP 3
Stoof de andere helft van de sjalotjes ook aan in wat margarine. Voeg de spinazie toe en laat even stoven. Breng op smaak met fruitpeper lemon.
STAP 4
Stoof het witlof kort, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng onder de aardappelpuree.
STAP 5
Maak in de ovenschaal laagjes van gehakt, spinazie en witlofpuree.
STAP 6
Bestrooi de ovenschotel met paneermeel en wat enkele klontjes boter of margarine. Bak in de oven op 180 °C gedurende een half uurtje.