INGREDIËNTEN

 

  • 2,4 kg Greenway filetstukjes “just like chicken”
  • 1 kg gele paprika fijngesneden
  • 1 kg prei fijngesneden
  • 1,6 kg broccoli roosjes
  • 2kg ananas stukjes
  • 1 l water
  • 2 l kokosmelk
  • 60 g kerrie poeder
  • 60 g groentebouillon poeder
  • 100g Maïzena roux voor witte sauzen
  • 1 kg basmati rijst
  • bakboter of olijfolie
  • peper en zout
  • 2 bussels lente-uitje
  • Wat koriander voor de liefhebbers

‘Just like kipcurry’ met rijst

20 personen

STAP 1

Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

STAP 2

Bak de filetstukjes op middelhoog vuur krokant in vetstof en zet op zij.

STAP 3

Neem een wokpan of kookpot met deksel en doe er vetstof in. Voeg er de ananas, prei, broccoli roosjes en paprika aan toe en roerbak even. Voeg nu water en kokosmelk toe en breng verder op smaak met kerriepoeder en groentebouillonpoeder. Zet het deksel op de kookpot en stoof de groentjes verder aan tot ze beetgaar zijn. Voeg er nu de roux aan toe en roer nog even tot de saus wat is ingedikt. Meng er tot slot de gebakken filetstukjes door en breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout.

STAP 4

Bestrooi de just like “kip curry” met fijngesneden lente-ui en eventueel met de gehakte koriander en serveer met de rijst.