INGREDIËNTEN

  • 1 kg Greenway Gehaktballen
  • 50 g plantaardig bakvet
  • 100 g Ardo uienblokjes
  • 20 g Ardo knoflook
  • 30 g Ardo gember
  • 2 kg Tomatenblokjes uit blik
  • 100 g Tikka Masala curry
  • 200 g Ardo groene erwten
  • 200 g Ardo linzen
  • 250 g yoghurt
  • Verse koriander
  • 2 kg Ardo basmatirijst
  • 250 g Ardo lente-ui

 

Indian massala

40 minuten

10 personen

STAP 1

Stoof de blokjes ui samen met de gember goudbruin in het bakvet.

STAP 2

Voeg de knoflook enkele minuten voor het einde van het stoven van de uien toe.

STAP 3

Bak de gehaktballetjes in de gestoofde uien.

STAP 4

Voeg nu de tomatenblokjes uit blik, de groentebouillon en de tikka masala curry toe.

STAP 5

Laat het 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

STAP 6

Voeg de groene erwten toe na de helft van de kooktijd en de linzen een paar minuten voor het opdienen.

STAP 7

Meng er wat yoghurt door.

STAP 8

Bak de basmatirice met wat Ardo lente-uitjes.

STAP 9

Werk af met verse koriander en serveer met basmatirijst.