INGREDIËNTEN
- 1 kg Greenway Gehaktballen
- 50 g plantaardig bakvet
- 100 g Ardo uienblokjes
- 20 g Ardo knoflook
- 30 g Ardo gember
- 2 kg Tomatenblokjes uit blik
- 100 g Tikka Masala curry
- 200 g Ardo groene erwten
- 200 g Ardo linzen
- 250 g yoghurt
- Verse koriander
- 2 kg Ardo basmatirijst
- 250 g Ardo lente-ui
Indian massala
40 minuten
10 personen
STAP 1
Stoof de blokjes ui samen met de gember goudbruin in het bakvet.
STAP 2
Voeg de knoflook enkele minuten voor het einde van het stoven van de uien toe.
STAP 3
Bak de gehaktballetjes in de gestoofde uien.
STAP 4
Voeg nu de tomatenblokjes uit blik, de groentebouillon en de tikka masala curry toe.
STAP 5
Laat het 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
STAP 6
Voeg de groene erwten toe na de helft van de kooktijd en de linzen een paar minuten voor het opdienen.
STAP 7
Meng er wat yoghurt door.
STAP 8
Bak de basmatirice met wat Ardo lente-uitjes.
STAP 9
Werk af met verse koriander en serveer met basmatirijst.