INGREDIËNTEN

  • 12 taco’s
  • 3 uien fijngesneden
  • 2 paprika’s (1 rode, 1 gele) zonder zaadlijsten en in stukjes gesneden
  • 1 courgette fijngesneden
  • 2 teentjes look fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 800 gram tomatenstukjes in blik
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ½ tl chilipeder
  • Beetje groentebouillon
  • 400 gr Greenway gehakt
  • 4 steeltjes pijpajuin
  • 200 gram guacamole
  • Optioneel: 100 gram zure room

Chili sin carne met taco’s, guacamole, pijpajuin en zure room

30 minuten

4 personen

STAP 1

Stoof de ui samen met de olijfolie en voeg vervolgens de paprikastukjes, look en courgette toe. Laat stoven tot alles beetgaar is.

STAP 2

Bak het gehakt mee met de groenten.

STAP 3

Meng er de tomatenstukjes bij en voeg ook de chili, het kaneel, de komijn en de groentebouillon toe. Laat gedurende 10 minuten stoven op een zacht vuur.

STAP 4

Dien op met harde tacoschelpen, guacamole, pijpajuin en eventueel wat zure room.