INGREDIËNTEN

  • 400 gram Greenway gehakt
  • 1/2 rode paprika
  • kruiden naar keuze: peper, zout, cajunkruiden, …
  • bladpeterselie
  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • ketchup en/of mosterd
  • eventueel zonnebloem- of pompoenpitten, sesamzaad… ter versiering

A new recipe: mini worstenbroodjes

30 minuten (+15 min oven)

4 personen

STAP 1

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het gehakt met de heel fijn gesneden groenten, de kruiden en de fijngesneden bladpeterselie.

STAP 2

Snijd de ronde bladerdeegvellen in vier horizontale en vier verticale plakjes, zodat je vierkantjes van ongeveer 7 x 7 centimeter krijgt (behalve de stukjes aan de buitenkant, die wat afgerond zijn).

STAP 3

Leg op elk vierkantje bladerdeeg wat van het bereid gehakt (ca. 1 eetlepel) en zorg ervoor dat je aan elke kant nog 1 centimeter openlaat. Als je wilt, kun je hier ook wat ketchup en/of mosterd overheen doen. Dit geeft een extra touch aan je worstenbroodjes en maakt ze lekker smeuïg.

STAP 4

Vouw de plakjes bladerdeeg dicht. Druk de randen goed aan. Versier de bladerdeeghapjes eventueel nog met wat pitten en/of zaadjes en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.