‘Just like kipcurry’ met rijst
STAP 1 Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Snijd de ananas in blokjes, het wit van de prei in ringen, de paprika in reepjes en de chilipeper fijn (haal er wel eerst de zaadjes uit). Verdeel de broccoli in kleine roosjes. STAP 2 Bak de filetstukjes op middelhoog vuur krokant in […]
Indian massala
STAP 1 Stoof de blokjes ui samen met de gember goudbruin in het bakvet. STAP 2 Voeg de knoflook enkele minuten voor het einde van het stoven van de uien toe. STAP 3 Bak de gehaktballetjes in de gestoofde uien. STAP 4 Voeg nu de tomatenblokjes uit blik, de groentebouillon en de tikka masala curry […]
Balletjes in tomatensaus
STAP 1 Snij de uien fijn en de wortels, courgettes en venkel in brunoise (blokjes). STAP 2 Verhit de vetstof in en stoof de groenten samen met de bouillon en de kruiden. Laat een tiental minuten pruttelen op een zacht vuur met een deksel. STAP 3 Voeg de tomatenstukjes toe en de Gehaktballetjes van Greenway. […]
Chipolata’s met gebakken aardappeltjes, erwtjes en wortelen
STAP 1 Kook de aardappelen gaar, giet af en bak ze mooi bruin in beetje vetstof. Kruid met snuifje zout. STAP 2 Doe vetstof in braadslede of kookpot en stoof de rode ui met de wortelschijfjes en de erwtjes. Kruid af met wat gedroogde tijm, peper en zout. STAP 3 Bak de chipolata’s in oven […]
Cordon bleu pizzaiola
STAP 1 Stoof de sjalotstukjes aan in de vetstof. Voeg hierbij de kerstomaten, kappertjes, ontpitte olijven, lookpuree en kruiden. Laat het geheel een 10-tal minuutjes op matig vuur sudderen. STAP 2 Leg de cordon bleus op bakplaten en besproei die eventueel nog even met wat vetstof. STAP 3 Bak ze 10 à 12 minuten af […]
Haute Dog met gebakken chipolata
Verwarm de oven voor op 180°. STAP 1 Verwarm de oven voor op 180°. STAP 2 Meng de gegrilde groentjes met olijfolie in een ovenschaal en laat 10 minuten garen in de oven op 180°C. STAP 3 Meng de mayonaise of vegan mayo met een truffelolie en zwarte peper. STAP 4 Bak de chipolata’s in […]
Chili sin carne
STAP 1 Stoof de groenten aan in de vetstof. Voeg er de tomaatstukjes, de kidneybonen, de bouillon en de kruiden toe en laat het geheel een 30-tal minuten verder garen op zacht vuur. Voeg er de laatste 10 minuten ook het Greenway fijngehakt bij. STAP 2 Werk af met zure room en verse koriander.
Crispy tender burger just like chicken
STAP 1 Verwarm de oven voor op 100°. STAP 2 Grill of bak de tenders gedurende 1 minuut en 15 seconden aan beide zijden met een beetje vetstof op een matig vuur. STAP 3 Snijd de broodjes doormidden en verwarm ze een paar minuten in de oven. STAP 4 Bak de uienringen in een beetje […]
Goulash
STAP 1 Laat de vetstof opwarmen en stoof de sautémix en paprikastrips. Voeg vervolgens het water en de groentebouillon toe en kook de groenten beetgaar. STAP 2 Voeg de tomatenstukjes, het paprikapoeder en de Kipstukjes toe. Laat nog 15 minuten sudderen op een zacht vuur. STAP 3 Kruid met peper en zout.
Farfalle met filetstukjes in romige rode pesto saus
STAP 1 Kook de farfalle al dente in licht gezouten water. Giet af en spoel met wat koud water. Zet op zij. STAP 2 Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit er de fijngesneden ui even in aan. Voeg er vervolgens de filetstukjes bij en bak deze verder met ui tot […]