‘Just like kipcurry’ met rijst

STAP 1 Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Snijd de ananas in blokjes, het wit van de prei in ringen, de paprika in reepjes en de chilipeper fijn (haal er wel eerst de zaadjes uit). Verdeel de broccoli in kleine roosjes. STAP 2 Bak de filetstukjes op middelhoog vuur krokant in […]
Indian massala

STAP 1 Stoof de blokjes ui samen met de gember goudbruin in het bakvet. STAP 2 Voeg de knoflook enkele minuten voor het einde van het stoven van de uien toe. STAP 3 Bak de gehaktballetjes in de gestoofde uien. STAP 4 Voeg nu de tomatenblokjes uit blik, de groentebouillon en de tikka masala curry […]
Balletjes in tomatensaus

STAP 1 Snij de uien fijn en de wortels, courgettes en venkel in brunoise (blokjes). STAP 2 Verhit de vetstof in en stoof de groenten samen met de bouillon en de kruiden. Laat een tiental minuten pruttelen op een zacht vuur met een deksel. STAP 3 Voeg de tomatenstukjes toe en de Gehaktballetjes van Greenway. […]
Chipolata’s met gebakken aardappeltjes, erwtjes en wortelen

STAP 1 Kook de aardappelen gaar, giet af en bak ze mooi bruin in beetje vetstof. Kruid met snuifje zout. STAP 2 Doe vetstof in braadslede of kookpot en stoof de rode ui met de wortelschijfjes en de erwtjes. Kruid af met wat gedroogde tijm, peper en zout. STAP 3 Bak de chipolata’s in oven […]
Cordon bleu pizzaiola

STAP 1 Stoof de sjalotstukjes aan in de vetstof. Voeg hierbij de kerstomaten, kappertjes, ontpitte olijven, lookpuree en kruiden. Laat het geheel een 10-tal minuutjes op matig vuur sudderen. STAP 2 Leg de cordon bleus op bakplaten en besproei die eventueel nog even met wat vetstof. STAP 3 Bak ze 10 à 12 minuten af […]
Haute Dog met gebakken chipolata

STAP 1 Verwarm de oven voor op 180°. STAP 2 Meng de gegrilde groentjes met olijfolie in een ovenschaal en laat 10 minuten garen in de oven op 180°C. STAP 3 Meng de mayonaise of vegan mayo met een truffelolie en zwarte peper. STAP 4 Bak de chipolata’s in boter of olie. We raden je […]
Chipolata’s met groentecouscous

STAP 1 Bak de groentjes in de vetstof, doe er water en groentenfond bij en laat groenten beetgaar stoven. STAP 2 Doe er de tomaatstukjes, abrikoos, Medina kruiden en verse munt en koriander bij en laat nog 15 min koken op zacht vuur. STAP 3 Bak de Greenway worsten in hete luchtoven of op bakplaat, […]
Crispy tender burger just like chicken

STAP 1 Verwarm de oven voor op 100°. STAP 2 Grill of bak de tenders gedurende 1 minuut en 15 seconden aan beide zijden met een beetje vetstof op een matig vuur. STAP 3 Snijd de broodjes doormidden en verwarm ze een paar minuten in de oven. STAP 4 Bak de uienringen in een beetje […]
Batata Mexicana

STAP 1 Stoof de Gyros samen met de rode bonen en de salsa mexicana. Breng op smaak met de chilipepers en de spicemix. STAP 2 Snij de mango en de geitenkaas in blokjes. Plet de avocado tot guacamole en breng op smaak met citroen, peper en zout STAP 3 Bak de zoete aardappelen gedurende een […]
Bolognaisesaus

STAP 1 Stoof de groenten beetgaar in de olijfolie. STAP 2 Voeg de kruiden, de bouillon, het water, de ketchup en tomatenpulp toe en laat een kwartier sudderen op een zacht vuur. Dik de saus eventueel in met wat sausbinder. STAP 3 Hak de Gehaktballetjes fijn en meng ze met de tomatensaus. STAP 4 Laat […]