Ingredients

  • 2 kg Greenway Gehaktballetjes (vegetarisch)
  • 1 kg gegrilde courgettes (Ardo)
  • 1 kg peterseliewortel (Ardo)
  • 2 kg tomatenblokjes
  • 1 kg brunoisemix (Ardo)
  • 20 g lookblokjes (Ardo)
  • 2 l groentebouillon
  • 1,5 l bechamelsaus
  • 500 g tomatenconcentraat
  • 40 lasagnevellen
  • 400 g gemalen emmentaler
  • 1 dl olive oil
  • Spaghettimélange (Verstegen)
  • Peper zwart lampong (Verstegen)

winter lasagna

20 personen

STEP 1

Stoof de look, brunoisemix en tomatenblokjes in wat olijfolie en voeg de groentebouillon en het tomatenconcentraat toe. Breng op smaak met de spaghettimélange.

STEP 2

Laat de groenten sudderen tot ze beetgaar zijn en kruid met zwarte peper en zout.

STEP 3

Plet de Gehaktballetjes met een vorm en meng het gehakt onder de groentjes.

STEP 4

Stoom de peterseliewortel gaar en meng onder de bechamelsaus.

STAP 5

Maak in een grote ovenschaal laagjes van lasagnevellen, de groentesaus, gegrilde courgettes en de bechamelsaus met peterseliewortel.

STAP 6

Werk af met de gemalen emmentaler en zet in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 30 à 40 minuten.