Ingredients
- 2 kg Greenway Gehaktballetjes (vegetarisch)
- 1 kg gegrilde courgettes (Ardo)
- 1 kg peterseliewortel (Ardo)
- 2 kg tomatenblokjes
- 1 kg brunoisemix (Ardo)
- 20 g lookblokjes (Ardo)
- 2 l groentebouillon
- 1,5 l bechamelsaus
- 500 g tomatenconcentraat
- 40 lasagnevellen
- 400 g gemalen emmentaler
- 1 dl olive oil
- Spaghettimélange (Verstegen)
- Peper zwart lampong (Verstegen)
winter lasagna
20 persons
STEP 1
Stoof de look, brunoisemix en tomatenblokjes in wat olijfolie en voeg de groentebouillon en het tomatenconcentraat toe. Breng op smaak met de spaghettimélange.
STEP 2
Laat de groenten sudderen tot ze beetgaar zijn en kruid met zwarte peper en zout.
STEP 3
Plet de Gehaktballetjes met een vorm en meng het gehakt onder de groentjes.
STEP 4
Stoom de peterseliewortel gaar en meng onder de bechamelsaus.
Step 5
Maak in een grote ovenschaal laagjes van lasagnevellen, de groentesaus, gegrilde courgettes en de bechamelsaus met peterseliewortel.
Step 6
Werk af met de gemalen emmentaler en zet in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 30 à 40 minuten.