4
veganistisch

INGREDIËNTEN

  • 2 pakjes Greenway Gehakt (vegan)
  • 1 courgette
  • 3 uien
  • 2 wortels
  • 1 knolselderknol
  • 1 peterseliewortel
  • 800 g tomatenstukjes
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 2 teentjes look (geperst)
  • 400 ml groentebouillon
  • 300 ml bechamelsaus
  • Lasagnevellen
  • Vegan gemalen kaas
  • Olijfolie
  • Spaghettikruiden
  • Zwarte peper
  • Alle recepten

Winterlasagne

WERKWIJZE?

Stap 1

Snij alle groenten (buiten de peterseliewortel en courgette) in
kleine blokjes en stoof ze samen met de geperste look en de
tomatenblokjes in wat olijfolie. Voeg de groentebouillon en de
tomatenpuree toe. Breng op smaak met de spaghettikruiden.

Stap 2

Laat de groenten sudderen tot ze beetgaar zijn en kruid met
zwarte peper en zout.

Stap 3

Meng het plant-based Gehakt onder de groentjes en laat
samen bakken.

Stap 4

Snijd de peterseliewortel in stukjes en stoom hem gaar. Meng hem
vervolgens onder de bechamelsaus.

Stap 5

Snijd de courgette in de lengte in schijfjes van ongeveer een
halve cm. Leg ze kort op de grill met wat zout en peper.

Stap 6

Maak in een grote ovenschaal laagjes van lasagnevellen, de
groentesaus, gegrilde courgettes en de bechamelsaus met
peterseliewortel.

Stap 7

Werk af met de gemalen kaas en zet in een voorverwarmde
oven van 180 °C gedurende 30 à 40 minuten.

Download de pdf