INGREDIËNTEN
voor de balletjes:
- 1 pakje Greenway gehakt
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 4/4 theelepel nootmuskaat
- 1/ theelepel Provençaalse kruiden
- snuif zwarte peper
- kruidenzout naar smaak
voor de pasta:
- 175 gram fettucine of linguine
- 250 gram paddenstoelen, in stukken
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 1 teen look, geperst of fijngesneden
- 1 eetlepel sojasaus
- 4 handenvol spinazie, gescheurd
- 1 potje Pa’lais Alfredo
- olijfolie, zwarte peper en zout
Voor de vegan Parmezaanse kaas:
- 75 gram cashewnoten
- 1,5 theelepel lookpoeder
- 1,5 eetlepel edelgist
- flinke snuif zout
Cheezy pasta met vegan meatballs en champignons
35
4 personen
STAP 1
Meng alle ingrediënten voor de balletjes. Proef en kruid bij. Rol 8 à 10 balletjes, afhankelijk van de grootte.
STAP 2
Bak de balletjes op middelhoog vuur in een pan met wat olie. Kook ondertussen de pasta gaar. Bewaar een kopje kookvocht.
STAP 3
Haal de balletjes uit de pan wanneer ze rondom bruin gebakken zijn en warm vanbinnen. Hou opzij.
STAP 4
Bak de paddenstoelen in dezelfde pan. Voeg olie toe indien nodig. Eens bruin gebakken voeg je de sjalot en look toe. Kruid met peper en zout. Blus na een tweetal minuten met sojasaus.
STAP 5
Voeg de spinazie toe, laat slinken en giet de Pa’lais Sauce Alfredo erbij, samen met wat kookvocht, tot je de gewenste dikte verkrijgt. Proef en kruid flink bij met zwarte peper. Doe de balletjes bij de saus, roer om en hou warm.
STAP 6
Maak de vegan Parmezaanse kaas door de eerste vier ingrediënten in een food processor of hakmolen grof te blenden. Proef en voeg indien nodig extra zout toe, alsook enkele druppels citroensap voor een friszure toets. Roer als laatste de pasta onder de saus en serveer samen met de Parmezaanse kaas.