INGREDIËNTEN

  • 2,5 kg farfalle
  • Goede scheut olijfolie
  • 1 kg ui fijngesneden
  • 2 kg courgette blokjes
  • 2 kg asperge stukjes
  • 1,6 kg Greenway wokreepjes
  • 2 kg kerstomaten
  • 30 g look fijngesneden
  • 250 g half zongedroogde tomaten
  • 60 g groentebouillonpoeder
  • 30 g zoet paprikapoeder
  • 15 g provencaalse kruiden
  • 2 L (plantaardige) room
  • 250 g Parmezaanse kaas
  • Basilicum blaadjes
  • 200 g pompoenpitten geroosterd

 

 

Farfalle met wokreepjes in romige rode pesto saus

40 minuten

20 personen

STAP 1

Kook de farfalle al dente in licht gezouten water. Giet af en spoel met wat koud water. Zet op zij.

STAP 2

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit er de fijngesneden ui even in aan. Voeg er vervolgens de wokreepjes bij en bak deze verder met ui tot ze mooi aankleuren.

STAP 3

Doe er dan de fijngesneden groentjes, de look en de kerstomaatjes bij. Zet deksel op pan en laat het geheel paar minuten aanstoven zodat de groentjes wat garen.

STAP 4

Voeg er nu de half zongedroogde tomaten, kruiden, groentebouillonpoeder, room en kaas bij en laat het geheel een 10-tal minuutjes verder pruttelen op matig vuurtje.

STAP 5

Nu kan je er de pasta door vermengen terwijl je geheel nog even verder op zacht vuur laat zodat de pasta de smaken van de saus opneemt.

STAP 6

Werk af met verse basilicum blaadjes en geroosterde pompoenpitjes.