INGREDIËNTEN

  • 20 Greenway vegan cordon bleus
  • 100 g plantaardige vetstof
  • 500 g sjalotstukjes diepvries
  • 2,5 kg diepgevroren kerstomaten of tomatenstukjes in blik
  • 100 g kappertjes
  • 500 g ontpitte zwarte olijven
  • 30 g lookpuree
  • 50 g verse basilicum
  • 10 g oregano
  • peper en zout
  • wat verse basilicum ter afwerking

 

  • 2,5 kg tagliatelle
  • 1 dl olijfolie
  • 400 g Parmesaanse kaas

 

Cordon bleu pizzaiola

40 minuten

20 personen

STAP 1

Stoof de sjalotstukjes aan in de vetstof. Voeg hierbij de kerstomaten, kappertjes, ontpitte olijven, lookpuree en kruiden. Laat het geheel een 10-tal minuutjes op matig vuur sudderen.

STAP 2

Leg de cordon bleus op bakplaten en besproei die eventueel nog even met wat vetstof.

STAP 3

Bak ze 10 à 12 minuten af in de oven op 200°C tot de temperatuur in de kern 72°C bereikt.

STAP 4

Kook de pasta. Giet af en meng met de kerstomatensaus.

STAP 5

Dien de cordon bleus op met saus en werk eventueel af met wat verse basilicum.