INGREDIËNTEN
- 20 Greenway vegan cordon bleus
- 100 g plantaardige vetstof
- 500 g sjalotstukjes diepvries
- 2,5 kg diepgevroren kerstomaten of tomatenstukjes in blik
- 100 g kappertjes
- 500 g ontpitte zwarte olijven
- 30 g lookpuree
- 50 g verse basilicum
- 10 g oregano
- peper en zout
- wat verse basilicum ter afwerking
- 2,5 kg tagliatelle
- 1 dl olijfolie
- 400 g Parmesaanse kaas
Cordon bleu pizzaiola
40 minuten
20 personen
STAP 1
Stoof de sjalotstukjes aan in de vetstof. Voeg hierbij de kerstomaten, kappertjes, ontpitte olijven, lookpuree en kruiden. Laat het geheel een 10-tal minuutjes op matig vuur sudderen.
STAP 2
Leg de cordon bleus op bakplaten en besproei die eventueel nog even met wat vetstof.
STAP 3
Bak ze 10 à 12 minuten af in de oven op 200°C tot de temperatuur in de kern 72°C bereikt.
STAP 4
Kook de pasta. Giet af en meng met de kerstomatensaus.
STAP 5
Dien de cordon bleus op met saus en werk eventueel af met wat verse basilicum.