INGREDIËNTEN

  • 4 Greenway schnitzels met wortel
  • 400 g jonge spinazieblaadjes
  • 12 grote aardappelen
  • 20-tal half-zongedroogde tomaatjes
  • 80 g boter
  • 0,5 dl melk
  • peper en zout
  • 2 eetlepels bakboter of olijfolie
  • wat pijnboompitjes om te versieren, optioneel

schnitzel met spinaziestoemp en zongedroogde tomaat

35 minuten

4 personen

STAP 1

Was de spinazie en laat goed uitlekken. Stoof de spinazie in een kookpan met open deksel. Giet het vocht af.

STAP 2

Kook de aardappelen zacht en plet ze tot puree. Meng er de gare spinazie, de zongedroogde tomaatjes, boter en melk door en kruid af met peper en zout.

STAP 3

Bak de schnitzels in een beetje vetstof. De beste methode is om ze eerst op een hoog vuur aan beide kanten mooi aan te korsten en vervolgens het vuur lager te zetten en dan nog enkele minuten verder te laten garen. Perfecte schnitzels gegarandeerd!

STAP 4

Serveer de stoemp met de schnitzels en versier eventueel met een handje geroosterde pijnboompitten.