kiplekkere currysalade met Greenway Filetstukjes

INGREDIËNTEN

1,5 kg Greenway Filetstukjes “Just like chicken” (vegan)
20 wraps
40 bladeren ijsbergsla
2 Chinese kolen (in reepjes)
3 komkommers (geschild,
ontpit en in julienne gesneden)
1kg boontjes, beetgaar gekookt
250 g Sambal Oelek
5 teentjes knoflook (fijngehakt)
30 g paprikapoeder
100 g gemberpuree
100 g rietsuiker
200 ml rijstazijn

Wrap met kip en kimchi

20 personen

HOE MAAK JE DE KIMCHI?

STAP 1

Rooster de vegan broodjes enkele minuten in een broodrooster of in de oven op 180°C. Snijd indien Voor de kimchi: maak een marinade met de sambal, knoflook, het paprikapoeder, de gember, de suiker en de azijn. Voeg naar smaak ook nog wat vissaus toe.

STAP 2

Meng de Chinese kool met de komkommer en de sojascheuten en meng er de marinade onder. Voeg de boontjes toe en plaats gedurende een half uurtje in de koelkast.

STAP 3

Schep de groentjes voor gebruik uit de marinade en laat uitlekken (eventueel in een vergiet).

HOE MAAK JE DE WRAP?

STAP 1

Warm de wrap gedurende een dertigtal seconden op in de magnetron.

STAP 2

Bak de vegan kipstukjes met wat vetstof en leg op elke wrap enkele kipstukjes.

STAP 3

Leg hierop de ijsbergsla en de kimchi. Werk eventueel af met koriander.

STAP 4

Vouw de onderste helft naar het midden en vervolgens de linker- en rechterhelft. Omwikkel met boterpapier.

nl_BENL