kebab burger met Greenway ‘just like chicken’ en eriyaki saus

INGREDIËNTEN

1,6 kg Greenway ‘just like chicken’
10 avocado’s
Verse koriander
Sap van 5 citroenen
20 x Violife Gouda slices
20 x vegan brioche broodjes
25 el teriyaki saus
1 kg koolsla (geraspte rode kool/witte kool/wortel)
10 el vegan Griekse yoghurt

World burger day 2024 ‘kebab’ burger met koolsla

15 minuten

10 personen

STAP 1

Rooster de vegan broodjes enkele minuten in een broodrooster of in de oven op 180°C. Snijd indien nodig horizontaal doormidden.

STAP 2

Verhit een anti aanbakpan met een scheutje olijfolie. Scheur de Greenway “just like chicken” stukjes in kleinere stukken. Bak gaar en voeg de teriyaki saus toe. Kruid met peper en zout. Roerbak een paar minuten zodat alle stukjes een laagje saus krijgen. Maak dan 4 hoopjes in de pan. Leg op elk hoopje een Violife Gauda slice en zet het vuur uit. Laat de kaas smelten (eventueel met het deksel op de pan).

STAP 3

Meng de koolsla met de vegan Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout. 

STAP 4

Mix de avocado en de koriander met een staafmixer tot een sausje. Kruid naar smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.

STAP 5

Smeer het avocadosausje op de onderste delen van de broodjes (optioneel: besmeer ook de bovenste) en beleg met de “kebab” en koolsla. Smakelijk

nl_BENL