STAP 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. We starten met het maken van de yoghurtdip. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Meng de knoflook door de yoghurt en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Zet even opzij, zodat de smaken mooi met elkaar kunnen mengen.
STAP 2
Verhit de olijfolie in een pan en voeg er de fijngesneden knoflook aan toe, samen met de tandoorikruiden. Laat 2-3 minuten fruiten op een laag vuur tot de knoflook en de kruiden beginnen te geuren. Schep er nu het fijngehakt bij en laat even kleuren. Voeg er vervolgens de tomatenpuree aan toe en bak op middelhoog vuur nog paar minuutjes verder, zodat alles goed bedekt is met de tomatenpuree en de kruiden. Giet er dan het water bij en meng goed.Â
STAP 3
Schep nu de gewassen jonge spinazieblaadjes door de saus en laat even meebakken tot de spinazie slinkt en zacht is. Proef en kruid af met wat nootmuskaat, peper en zout, en haal dan van het vuur.
STAP 4
Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ze dan in schijfjes. Leg het pizzadeeg met bakpapier op een bakplaat. Besmeer het deeg met de yoghurtdip en verdeel er dan het spinazie-fijngehaktmengsel over. Werk af met de schijfjes gele paprika.
Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven tot ze mooi krokant zijn.