chinese crispy chili udon noodles met Greenway rulgehakt

INGREDIËNTEN

4 teentjes knoflook
4 eetlepels plantaardige bakboter of olijfolie
1 kg versneden wokgroenten (wortel, prei, Chinese kool, paprika, peultjes,…)
4 x 200 g udon-noedels
200 g teriyakisaus
40 g sojasaus
80 g crispy chili-olie
100 ml water
Fijngesneden chilipepertjes en gebakken uitjes (ter versiering)

Chinese ‘crispy chili’ udon noodles

30 minuten

4 personen

STAP 1

Hak de knoflook fijn.

STAP 2

Verhit de vetstof in een wokpan. Voeg er de groenten aan toe en wok die een paar minuutjes. Voeg er de knoflook aan toe en meng alles nog even goed. 

STAP 3

Voeg er nu de noedels aan toe en giet er de teriyakisaus, sojasaus, crispy chili-olie en het water over. Zet het vuur iets lager en roer het geheel voorzichtig om, zodat de noedels mooi door de groenten en saus gemengd worden en alles egaal gaart.

STAP 4

Voeg er als laatste het fijngehakt aan toe. Wok er nog even kort door en klaar is Kees.

STAP 5

Versier het gerecht met fijngesneden pepertjes en wat gebakken uitjes.

nl_BENL