INGREDIËNTEN

2 eetlepels olijfolie
1 krop Romeinse sla
1 rode ui
200 g kerstomaten
12 tal stukjes halfzongedroogde tomaatjes
80 g ontpitte olijven
100 g geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout
1 theelepel Provençaalse kruiden
4 sneetjes brood
scheut olijfolie om broodcroutons krokant te bakken
100 g mayonaise of vegan mayo
30 ml water
1 teentje knoflook
1 limoen
20 g kappertjes

Caesar Salade

40 minuten

4 personen

STAP 1

Neem een braadpan met wat olijfolie en bak de ‘Just like chicken’-filetstukjes een 5-tal minuten krokant op een middelhoog vuur en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Zet opzij.

STAP 2

Snijd de sneetjes brood in stukjes en bak ook deze broodcroutons in een scheutje olijfolie en zet opzij.

STAP 3

Snijd de Romeinse sla in grove stukken, was ze goed en zwier ze droog. Snijd de rode ui in dunne schijfjes en de kerstomaatjes in kwartjes.

STAP 4

Meng in een grote saladekom de sla, rode ui, kerstomaten, half-zongedroogde tomaatjes en de olijven. Meng ook de gebakken filetstukjes en de croutons erdoor.

STAP 5

Mix de ingrediënten voor de dressing met een staafmixer in een maatbeker tot een romige saladesaus. Roer de saus als laatste door de salade en werk af met de Parmezaanse kaas.

nl_BENL