Midden-Oosterse pizza

STAP 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. We starten met het maken van de yoghurtdip. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Meng de knoflook door de yoghurt en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Zet even opzij, zodat de smaken mooi met elkaar kunnen mengen. STAP […]

Chinese ‘crispy chili’ udon noodles

chinese crispy chili udon noodles met Greenway rulgehakt

STAP 1 Hak de knoflook fijn. STAP 2 Verhit de vetstof in een wokpan. Voeg er de groenten aan toe en wok die een paar minuutjes. Voeg er de knoflook aan toe en meng alles nog even goed.  STAP 3 Voeg er nu de noedels aan toe en giet er de teriyakisaus, sojasaus, crispy chili-olie […]

Chili sin carne

Chili Sin Carne met greenway fijngehakt

STAP 1 Snij de courgettes en paprika’s in kleine blokjes en hak de ui en knoflook fijn. Ontdoe het chilipepertje van de pitjes en snij de ze heel fijn. STAP 2 Verhit de olijfolie in een grote kookpot, stoof de ui even aan en voeg dan de andere groenten, knoflook en chili toe. Ik gebruik […]

The best vegan brownie

STAP 1 Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Zeef de bloem in een grote kom en meng er alle andere droge ingrediĂ«nten door. STAP 2 Doe de plantaardige bakboter, chocolade en het water in een kom en warm op in de magnetron (of eenvoudig in een […]

Mini worstenbroodjes

mini worstenbroodjes met Greenway gehakt

STAP 1 Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het gehakt met de heel fijn gesneden groenten, de kruiden en de fijngesneden bladpeterselie. STAP 2 Snijd de ronde bladerdeegvellen in vier horizontale en vier verticale plakjes, zodat je vierkantjes van ongeveer 7 x 7 centimeter krijgt (behalve de […]

Spaghetti bolognese

STAP 1 We starten met het voorbereiden van de groenten. Snijd de ui, wortels, courgette, paprika’s en selderij allemaal in kleine blokjes. Afhankelijk van je voorkeur kun je dit heel fijn of juist wat grover doen. Snijd ook de knoflook fijn. STAP 2 Neem nu een kookpan, zet op middelhoog vuur met de olijfolie en […]

Chipolata’s met gebakken aardappeltjes, erwtjes en wortelen

Greenway chipolata met gebakken aardappeltjes, erwtjes en wortelen

STAP 1 Kook de aardappelen gaar, giet af en bak ze mooi bruin in beetje vetstof. Kruid met snuifje zout. STAP 2 Schil de wortelen, snij ze in halve reepjes en kook ze beetgaar in water. Kook in dezelfde pot ook de erwtjes een vijftal minuten mee. STAP 3 Giet het water af, stoof de […]

Burger just like chicken

Burger just like chicken

STAP 1 Maak een slaatje met schijfjes radijs, geraspte wortel, fijne sliertjes rode en gele paprika, stukjes komkommer en de verse kruiden. Bespreken met wat limoensap en kruid met peper en zout. STAP 2 Bak de Greenway “Just like chicken” burgers in pan met wat vetstof. Verwarm de broodjes paar minuutjes in oven op 170° […]

Chipolata’s met spinaziepuree en zongedroogde tomaat

Greenway chipolata's met spinaziepuree en zongedroogde tomaat

STAP 1 Was de spinazie en verwijder de steeltjes. Stoof de spinazie zacht in een kookpot. Giet het vocht af. STAP 2 Kook de aardappelen zacht. Giet het water af en pureer ze. Meng met de spinazie, de tomaten, sojaboter en wat peper en zout. STAP 3 Bak de chipolata’s in boter of olie. We […]

Chipolata’s met savooistoemp en pickels

STAP 1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. STAP 2 Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de savooikool. Snijd de kool in repen, spoel even en laat uitlekken. Fruit de savooikool aan in 35 gr boter en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de kookpan […]

nl_BENL