Pizzaiola de cordon bleu Greenway avec pâtes et tomates bantam

INGRÉDIENTS

400 g kerstomaatjes
150 g zwarte olijven, ontpit
2 gousses d'ail
1 ui
2 eetlepels bakboter of olijfolie
20 g kappertjes
10 g verse basilicum
5 g verse oregano
peper en zout
500 g tagliatelle
2 eetlepels olijfolie
100 g geraspte Parmezaanse kaas
1 citroen

Cordon bleu pizzaiola

35 minutes

4 personnes

ÉTAPE 1

Zet alvast een kookpan met warm water op het vuur om straks de pasta in te koken.

ÉTAPE 2

Start vervolgens met het versnijden van de groenten: snijd de kerstomaatjes in kwartjes, halveer de olijven en hak de knoflook en ui heel fijn. Doe de olijfolie in een kookpan en fruit de ui enkele minuten aan op middelhoog vuur. Voeg er nu de fijngesneden knoflook, zwarte olijven, kerstomaatjes en kappertjes aan toe. Stoof het geheel nog 5 minuten verder op een laag vuurtje terwijl je er regelmatig in roert. Voeg er nu de verse basilicum en oregano aan toe en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur af en laat de saus nog even staan tot ook de pasta en cordon bleus klaar zijn.

ÉTAPE 3

Doe de pasta in de kookpan zodra het water kookt en kook de tagliatelle al dente. Bak ondertussen de cordon bleus in de vetstof tot ze aan beide kanten mooi krokant zijn.

ÉTAPE 4

Giet de pasta af en dien de gebakken cordon bleus op met de tagliatelle en de pizzaiolasaus. Strooi als laatste wat Parmezaanse kaas over de pasta en sprenkel wat citroensap over de cordon bleus.

fr_FRFR