INGREDIËNTEN
- 1,25 kg Greenway Gehaktballetjes (vegetarisch)
- 1 kg uienstukjes
- 500 g paprikastukjes
- 700 g wortelstukjes
- 300 g selderstukjes
- 500 g courgetteblokjes
- 3,2 kg tomatenpulp
- 0,2 l olijfolie
- 110 g ketchup
- 200 g Italiaanse kruiden (Ardo)
- 0,5 l water
- 80 g groentebouillon
- Sausbinder (maïzena/roux)
Bolognaisesaus
20 personen
STAP 1
Stoof de groenten beetgaar in de olijfolie.
STAP 2
Voeg de kruiden, de bouillon, het water, de ketchup en tomatenpulp toe en laat een kwartier sudderen op een zacht vuur. Dik de saus eventueel in met wat sausbinder.
STAP 3
Hak de Gehaktballetjes fijn en meng ze met de tomatensaus.
STAP 4
Laat alles nog enkele minuten garen op een zacht vuur.