Gezonde vleesvervangers voor
Zorg en horeca
De interesse in vleesvervangers blijft groeien, zowel bij consumenten als in zorginstellingen en horecazaken. Maar welke vleesvervangers zijn écht volwaardig? En hoe kan je als professional bijdragen aan gezonde, evenwichtige maaltijden?
Proveg maakt een handige tabel waarin je een overzicht van de verschillende vleesvervangers die grossiers aanbieden, beoordeeld op vlak van gezondheid. De gezondheidsscore gebeurt op basis van de hoeveelheid eiwitten, vetten, verzadigde vetten en zout die de vleesvervangers bevatten.

We geven om je
Gezondheid

Greenway houdt rekening met volgende parameters om goede vleesvervangers te maken:
- Eiwitgehalte boven of gelijk aan 10 gram / 100 gram
- Vetten minder of gelijk aan 10 gram / 100 gram
- Verzadigd vet minder of gelijk aan 5 gram / 100 gram
- Zout minder of gelijk aan 1,6 gram / 100 gram
Deze parameters zijn aanbevolen door de Hoge Gezondheidsraad
Let op: niet alle onze producten beantwoorden hier reeds aan. Work in progress.
Raadpleeg steeds onze technische fiches.
Ontdek onze 100% plantardige recepten voor professionals
Ontdek onze heerlijke recepten en breng variatie in je gerechten met ons breed assortiment aan producten.