parmentier aux épinards avec boulettes de viande greenway

INGRÉDIENTS

2,5 kg Greenway Gehaktballetjes (vegetarisch)
2,5 kg spinazie (Foglia Ardo, ontdooid)
2 kg witlof (Ardo)
4 kg aardappelpuree
250 g sjalotten (brunoise)
100 g margarine
scheutje olijfolie
Chinese 5-spice kruidenmix (Verstegen)
Fruitpeper lemon (Verstegen)
Witte peper
Grof zeezout
Nootmuskaat
Paneermeel

Parmentier aux épinards et à la chicorée

20 personen

ÉTAPE 1

Plet de Gehaktballetjes fijn met een vork.

ÉTAPE 2

Stoof de helft van de sjalotjes aan in margarine. Voeg het veggie ‘Gehakt’ eraan toe en breng op smaak met de Chinese kruidenmix en het zeezout.

ÉTAPE 3

Stoof de andere helft van de sjalotjes ook aan in wat margarine. Voeg de spinazie toe en laat even stoven. Breng op smaak met fruitpeper lemon.

ÉTAPE 4

Stoof het witlof kort, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng onder de aardappelpuree.

ÉTAPE 5

Maak in de ovenschaal laagjes van gehakt, spinazie en witlofpuree.

ÉTAPE 6

Bestrooi de ovenschotel met paneermeel en wat enkele klontjes boter of margarine. Bak in de oven op 180 °C gedurende een half uurtje.


fr_FRFR