ÉTAPE 1
Snij de courgettes en paprika’s in kleine blokjes en hak de ui en knoflook fijn. Ontdoe het chilipepertje van de pitjes en snij de ze heel fijn.
ÉTAPE 2
Verhit de olijfolie in een grote kookpot, stoof de ui even aan en voeg dan de andere groenten, knoflook en chili toe. Ik gebruik hier de hele chilipeper, maar gebruik minder als je het liever minder pikant wenst. Laat een vijftal minuten stoven op middelmatig vuur met gesloten deksel. Roer af en toe om.
ÉTAPE 3
Kruid bij met komijn, kaneel en een beetje groentebouillonpoeder of zout. Voeg nu het gehakt toe en bak het geheel kort aan.
ÉTAPE 4
Giet het blik rode bonen af in een vergiet en spoel af onder koud water. Voeg ze toe aan de chili samen met de tomatenblokjes uit blik.
ÉTAPE 5
Laat de chili nog een kwartiertje sudderen op een zacht vuurtje en kruid bij indien nodig. Dien de chili op met rijst of nacho’s, en werk af met beetje zure room en verse koriander.