INGREDIËNTEN
- Wit van prei (ca. 1,25 kg)
- Chinese kool (ca. 2 kg)
- Koriander
- Lente-ui
- Champignons (ca. 1,25 kg)
- Sojascheuten (ca. 1 kg)
- Geraspte wortel (ca. 1 kg)
- 4 kg platte rijstnoedels, voorgekookt
- Plantaardige bakboter of olijfolie
- 1,6 kg Greenway ‘Just like chicken’ filetstukjes
Voor de saus
- Gember
- Knoflook
- Limoensap
- Ketschup
- Witte natuurazijn
- Bruine suiker
- Sojasaus
- Water
- Chilisaus
Voor een niet vegan versie : 20 eieren
Voor de afwerking
- Geroosterde pindanoten 50 g sojascheuten
- Limoenpartjes
- Niet te pikante chilipeper
- Krokant gebakken uitjes
- Verse koriander voor de liefhebbers
Pad thai
40 minuten
20 Personen
STAP 1
Maak de saus. Snijd de gember en knoflook heel fijn en meng die in een kommetje met het limoensap en de overige ingrediënten.
STAP 2
Als je de pad thai niet vegan wenst, kun je eerst omelet bakken in de wok met een scheutje olie. Schep de omelet uit de wok, snijd in stukjes of reepjes en zet even opzij.
STAP 3
Doe de vetstof in de wok en verhit die goed. Bak de filetstukjes mooi krokant. Voeg er vervolgens de groentemix bij en wok die een 6-tal minuutjes verder op hoog vuur.
STAP 4
Roer er nu eventueel de omeletreepjes door.
STAP 5
Voeg er als laatste de voorgekookte noedels en de saus bij en meng alles goed. Wok het geheel nog enkele minuten.
STAP 6
Werk af met fijngehakte pindanoten, wat extra sojascheuten, partjes limoen, fijngesneden verse chilipeper, de uitjes en nog wat verse koriander.