Al van in de beginjaren van Greenway, streven we ernaar om een zo ecologisch verantwoord productieproces in te richten. Wie gewassen teelt, een machine gebruikt of een product transporteert, stoot natuurlijk wel wat CO2 uit, dat kan je niet tegengaan. Wat je wel kan doen, is je productieproces zo gaan inrichten dat je de uitstoot tot een minimum herleidt: lokale productie, weinig bronverspilling, doordachte partnerships… Bij Greenway hebben we over de jaren heen onze productie continu bijgeschaafd opdat onze impact op het klimaat kleiner zou zijn.
“Greenway is committed to be carbon neutral in 2050.”

Cedric Hanet
CO-CEO Greenway

Klimaatschok
Geert Noels
“De productie van onze voeding is verantwoordelijk voor 26% van de totale uitstoot van broeikasgassen ter wereld Een klimaatvriendelijker eetgedrag kan de uitstoot van onze voeding met de helft reduceren”
Quick wins in
foodservice
1. Reduceer voedselverspilling
Naar schatting wordt 1/4 van de geproduceerde voeding weggegooid
2. Vervang door plantaardig
Vervang regelmatig de dierlijke eiwittendoor een lekkere, plantaardige eiwitbron