Gehaktbroodje met puree en krieken
Verwarm de oven voor op 170°. STAP 1 Snij de ui fijn en meng het met het gehakt, de peterselie en wat peper en zout. Kneed tot een gehakt broodje. STAP 2 Vet een ovenschaal in met wat sojaboter of olijfolie en leg je gehaktbroodje in de schaal. Giet er nog wat olijfolie of (gesmolten) […]
Gegrilde Greenway burger met boontjes, witlofslaatje met dragon, bearnaisesaus en frietjes
STAP 1 Kook de boontjes en bak ze met de sjalot en boter. STAP 2 Snijd het witlof fijn en meng het met wat mayonaise en de verse, gehakte dragon. STAP 3 Grill de burger met wat vetstof in de pan. STAP 4 Serveer met frietjes en bearnaisesaus.
Greenway burger met Marokkaanse worteltjes en couscoussalade
STAP 1 Stoom de wortelschijfjes tot ze gaar zijn en bak ze in boter met de verse munt en de raz el hanout. STAP 2 Meng voor de couscoussalade de taboulé met het heet water, de olijfolie, de tomatenstukjes, komkommer, paprika, munt, koriander, pijpajuin, peper en zout. STAP 3 Bak de burgers in de pan […]
Schnitzel met spinaziestoemp en zongedroogde tomaat
STAP 1 Was de spinazie en laat goed uitlekken. Stoof de spinazie in een kookpan met open deksel. Giet het vocht af. STAP 2 Kook de aardappelen zacht en plet ze tot puree. Meng er de gare spinazie, de zongedroogde tomaatjes, boter en melk door en kruid af met peper en zout. STAP 3 Bak […]
Marrokaanse tabouleh met merguez
STAP 1 Doe de couscous in een ronde schaal en meng deze met de groentenbouillon, 3dl warm water en de olijfolie. STAP 2 Snij de groentjes fijn en meng samen met de verse kruiden in de couscous. STAP 3 Bak de merguez worstjes mooi bruin in wat bakboter en dien op met de Marokkaanse taboulé […]
Ovenschotel met gehakt, preipuree en kaassaus
STAP 1 Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze samen met de fijngesneden prei in een kookpan. Zet voor de helft onder water en kook een kwartiertje tot de groenten zacht zijn. Giet het water af en zet de kookpan nog even op het vuur, zodat het overgebleven water nog kan uitstoven. […]
Pasta met balletjes just like chicken
STAP 1 Snij de sjalotjes in stukjes en de look fijn. Ontdoe de broccoli roosjes van de steel, verdeel ze in kleine stukjes en spoel ze even. Was de spinazie blaadjes in koud water en leg ze in een vergiet. STAP 2 Kook de penne al dente. STAP 3 Doe de olijfolie in een diepe […]
Spaghetti no regretti
STAP 1 Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de courgetteslierten toe en bak ze kort, ongeveer 2-3 minuten, tot ze net zacht zijn geworden maar nog steeds knapperig. STAP 2 Verwarm een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Greenway mediterraanse balletjes tot ze goudbruin zijn en gaar volgens […]
Thaïse ‘just like chicken’- sateetjes met pindasaus
STAP 1 Begin met het maken van een marinade. Meng de kokosmelk met de rode currypasta, fijngesneden gember, knoflook, een scheutje sojasaus en de rietsuiker. Meng de filetstukjes met de marinade. Rijg de filetstukjes vervolgens op spiesjes. STAP 2 Voor de pindasaus mix je eenvoudig alle ingrediënten samen tot een gladde saus. STAP 3 Rooster […]
Greenway gourmet burger
STAP 1 Verwarm de oven voor op 100°. Grill of bak de burger gedurende 1 minuut en 15 seconden aan beide zijden met een beetje vetstof op een matig vuur. STAP 2 Snijd de broodjes doormidden en verwarm ze een paar minuten in de oven. STAP 3 Bak de uienringen in een beetje vetstof tot […]