INGRÉDIENTS

1 dl kokosmelk
15 g rode currypasta
stukje gember van 1 cm
2 gousses d'ail
10 ml sojasaus
20 g rietsuiker
voor de pindasaus:
80 g pindakaas
100 g sweet chilisaus (zoetzuur)
sap van 1 limoen
20 ml water
2 eetlepels sojasaus
Extra’s:
lente-ui
geroosterde pindanootjes
verse koriander
rode chilipeper

Satay thaïlandais "comme du poulet" à la sauce aux cacahuètes  

20 minuten

4 personnes

ÉTAPE 1

Begin met het maken van een marinade. Meng de kokosmelk met de rode currypasta, fijngesneden gember, knoflook, een scheutje sojasaus en de rietsuiker. Meng de filetstukjes met de marinade. Rijg de filetstukjes vervolgens op spiesjes.

ÉTAPE 2

Voor de pindasaus mix je eenvoudig alle ingrediënten samen tot een gladde saus.

ÉTAPE 3

Rooster de spiesjes op de BBQ of in een grillpan en dien op met pindasaus en wat fijngesnipperde lente-ui, gehakte pindanootjes, eventueel wat verse koriander en chilipeper.

fr_FRFR