INGREDIËNTEN

  • 3 uien
  • 3 wortels
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 stengels witte selderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 3 laurierblaadjes
  • 20 g groentebouillonpoeder
  • 5 g spaghettikruiden
  • 1200 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel vermalen korianderzaad
  • 400 g Greenway gehakt
  • 500 g spaghetti

Spaghetti bolognese

35

4

STAP 1

We starten met het voorbereiden van de groenten. Snijd de ui, wortels, courgette, paprika’s en selderij allemaal in kleine blokjes. Afhankelijk van je voorkeur kun je dit heel fijn of juist wat grover doen. Snijd ook de knoflook fijn.

STAP 2

Neem nu een kookpan, zet op middelhoog vuur met de olijfolie en doe er de gesneden groenten in. Zet het deksel op de kookpan en stoof de groenten 10 tot 15 minuten tot ze gaar zijn. Roer af en toe eens, zodat ze niet aanbakken. Voeg indien nodig een scheutje water toe als je merkt dat ze toch beginnen aan te bakken.

STAP 3

Wanneer de groenten gaar zijn, voeg je er de laurier, bouillon, spaghettikruiden, tomatenblokjes, tomatenpuree en het korianderzaad aan toe. Roer het geheel goed door en zet het vuur laag. Laat de saus nu een kwartiertje verder pruttelen terwijl je af en toe roert, zodat die mooi indikt en alle smaken goed vrijkomen.

STAP 4

Bak als laatste het gehakt in een beetje vetstof en voeg toe aan de saus. Serveer met spaghetti!