Marrokaanse tabouleh met merguez
STAP 1 Doe de couscous in een ronde schaal en meng deze met de groentenbouillon, 3dl warm water en de olijfolie. STAP 2 Snij de groentjes fijn en meng samen met de verse kruiden in de couscous. STAP 3 Bak de merguez worstjes mooi bruin in wat bakboter en dien op met de Marokkaanse taboulé […]
Ovenschotel met gehakt, preipuree en kaassaus
STAP 1 Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze samen met de fijngesneden prei in een kookpan. Zet voor de helft onder water en kook een kwartiertje tot de groenten zacht zijn. Giet het water af en zet de kookpan nog even op het vuur, zodat het overgebleven water nog kan uitstoven. […]
Pasta met balletjes just like chicken
STAP 1 Snij de sjalotjes in stukjes en de look fijn. Ontdoe de broccoli roosjes van de steel, verdeel ze in kleine stukjes en spoel ze even. Was de spinazie blaadjes in koud water en leg ze in een vergiet. STAP 2 Kook de penne al dente. STAP 3 Doe de olijfolie in een diepe […]
Schnitzel met spinaziestoemp en zongedroogde tomaat
STAP 1 Was de spinazie en laat goed uitlekken. Stoof de spinazie in een kookpan met open deksel. Giet het vocht af. STAP 2 Kook de aardappelen zacht en plet ze tot puree. Meng er de gare spinazie, de zongedroogde tomaatjes, boter en melk door en kruid af met peper en zout. STAP 3 Bak […]
Spaghetti no regretti
STAP 1 Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de courgetteslierten toe en bak ze kort, ongeveer 2-3 minuten, tot ze net zacht zijn geworden maar nog steeds knapperig. STAP 2 Verwarm een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Greenway mediterraanse balletjes tot ze goudbruin zijn en gaar volgens […]
Spaghetti puttanesca met balletjes
STAP 1 Verhit wat olijfolie in een pan. Voeg de ui en tomatenstukjes toe en stoof aan. STAP 2 Voeg wat groentebouillon toe en roer even. STAP 3 Voeg de kappertjes en de olijven toe. STAP 4 Bak de balletjes apart in een pan en voeg ze vervolgens toe aan de saus. STAP 5 Kook […]
Stoofvlees
STAP 1 Bak de uien samen met de wortelblokjes tot de ui goudbruin kleurt. Voeg de look, de filetstukjes en de fijngesneden champignons toe en bak nog een aantal minuten. STAP 2 Voeg de tijm, laurier en het bruin bier toe samen met de perenstroop en het water. STAP 3 Besmeer de beschuiten met mosterd […]
Haute Dog met gebakken chipolata
Verwarm de oven voor op 180°. STAP 1 Verwarm de oven voor op 180°. STAP 2 Meng de gegrilde groentjes met olijfolie in een ovenschaal en laat 10 minuten garen in de oven op 180°C. STAP 3 Meng de mayonaise of vegan mayo met een truffelolie en zwarte peper. STAP 4 Bak de chipolata’s in […]
Pizza bianco
STAP 1 Verwarm de oven voor op 180° hetelucht (of 200° boven- en onderwarmte). STAP 2 Meng de plakjes butternut, paddenstoelen en rode ui met wat olijfolie, Provençaalse kruiden, peper en zeezout. Meng ook de stukjes chipolata met een klein beetje olijfolie. STAP 3 Haal de pizzabodems uit de verpakking en rol uit op twee […]
Thaïse ‘just like chicken’- sateetjes met pindasaus
STAP 1 Begin met het maken van een marinade. Meng de kokosmelk met de rode currypasta, fijngesneden gember, knoflook, een scheutje sojasaus en de rietsuiker. Meng de filetstukjes met de marinade. Rijg de filetstukjes vervolgens op spiesjes. STAP 2 Voor de pindasaus mix je eenvoudig alle ingrediënten samen tot een gladde saus. STAP 3 Rooster […]