Chipolata’s met gebakken aardappeltjes, erwtjes en wortelen

STAP 1 Kook de aardappelen gaar, giet af en bak ze mooi bruin in beetje vetstof. Kruid met snuifje zout. STAP 2 Doe vetstof in braadslede of kookpot en stoof de rode ui met de wortelschijfjes en de erwtjes. Kruid af met wat gedroogde tijm, peper en zout. STAP 3 Bak de chipolata’s in oven […]
Chipolata’s met savooistoemp en pickels

STAP 1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. STAP 2 Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de savooikool. Snijd de kool in repen, spoel even en laat uitlekken. Fruit de savooikool aan in 35 gr boter en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de kookpan […]
Cordon bleu pizzaiola

STAP 1 Stoof de sjalotstukjes aan in de vetstof. Voeg hierbij de kerstomaten, kappertjes, ontpitte olijven, lookpuree en kruiden. Laat het geheel een 10-tal minuutjes op matig vuur sudderen. STAP 2 Leg de cordon bleus op bakplaten en besproei die eventueel nog even met wat vetstof. STAP 3 Bak ze 10 à 12 minuten af […]
Greenway Classic burger

Zin in een echte klassieker zonder vlees? De Greenway Classic burger combineert sappige plantaardige burger, knapperige uienringen, frisse augurk en een romige mosterdmayo voor de ultieme smaakbeleving. Met een zacht, lichtjes opgewarmd broodje is elke hap genieten geblazen. Smakelijk!
Gehaktballetjes in tomatensaus

STAP 1 Snij de uien fijn en de wortels, courgettes en venkel in brunoise (blokjes). STAP 2 Verhit de vetstof in en stoof alle groenten samen met de tomatenstukjes, bouillon en de kruiden. Laat een tiental minuten pruttelen op een zacht vuur met een deksel. STAP 3 Voeg de Greenway gehaktballetjes toe aan de saus. […]
Filetstukjes met ‘fine champagne’-saus

STAP 1 Begin met de saus. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de witloof fijn. Snijd de champignons in halve schijfjes. STAP 2 Smelt de vetstof in een pan en fruit er de sjalot in aan. Voeg er de knoflook aan toe en bak nog even. Doe er dan de fijngesneden witloof en champignons, de […]
De beste vol-au-vent

STAP 1 Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de bladerdeegpasteitjes. Bak de pasteitjes af net voor het serveren. STAP 2 Smelt de boter in een stoofpot met groot oppervlak op middelmatig vuur. Voeg de ajuin toe en bak deze glazig en de randjes goudbruin. STAP 3 Voeg de paddenstoelen toe […]
Cordon bleu pizzaiola

STAP 1 Zet alvast een kookpan met warm water op het vuur om straks de pasta in te koken. STAP 2 Start vervolgens met het versnijden van de groenten: snijd de kerstomaatjes in kwartjes, halveer de olijven en hak de knoflook en ui heel fijn. Doe de olijfolie in een kookpan en fruit de ui […]
Greenway burger met Marokkaanse worteltjes en couscoussalade

STAP 1 Stoom de wortelschijfjes tot ze gaar zijn en bak ze in boter met de verse munt en de raz el hanout. STAP 2 Meng voor de couscoussalade de taboulé met het heet water, de olijfolie, de tomatenstukjes, komkommer, paprika, munt, koriander, pijpajuin, peper en zout. STAP 3 Bak de burgers in de pan […]
Gegrilde Greenway burger met boontjes, witlofslaatje met dragon, bearnaisesaus en frietjes

STAP 1 Kook de boontjes en bak ze met de sjalot en boter. STAP 2 Snijd het witlof fijn en meng het met wat mayonaise en de verse, gehakte dragon. STAP 3 Grill de burger met wat vetstof in de pan. STAP 4 Serveer met frietjes en bearnaisesaus.