De beste vol-au-vent
STAP 1 Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de bladerdeegpasteitjes. Bak de pasteitjes af net voor het serveren. STAP 2 Smelt de boter in een stoofpot met groot oppervlak op middelmatig vuur. Voeg de ajuin toe en bak deze glazig en de randjes goudbruin. STAP 3 Voeg de paddenstoelen toe […]
Filetstukjes met ‘fine champagne’-saus
STAP 1 Begin met de saus. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de witloof fijn. Snijd de champignons in halve schijfjes. STAP 2 Smelt de vetstof in een pan en fruit er de sjalot in aan. Voeg er de knoflook aan toe en bak nog even. Doe er dan de fijngesneden witloof en champignons, de […]
Gehaktballetjes in tomatensaus
STAP 1 Snij de uien fijn en de wortels, courgettes en venkel in brunoise (blokjes). STAP 2 Verhit de vetstof in en stoof alle groenten samen met de tomatenstukjes, bouillon en de kruiden. Laat een tiental minuten pruttelen op een zacht vuur met een deksel. STAP 3 Voeg de Greenway gehaktballetjes toe aan de saus. […]
Cordon bleu pizzaiola
STAP 1 Stoof de sjalotstukjes aan in de vetstof. Voeg hierbij de kerstomaten, kappertjes, ontpitte olijven, lookpuree en kruiden. Laat het geheel een 10-tal minuutjes op matig vuur sudderen. STAP 2 Leg de cordon bleus op bakplaten en besproei die eventueel nog even met wat vetstof. STAP 3 Bak ze 10 à 12 minuten af […]
Gevulde tomaat
Verwarm de oven voor op 180°. STAP 1 Meng het Greenway gehakt met fijngesneden rode ui, de witte selder, het chilipoeder, de look en peterselie STAP 2 Hol de tomaten uit en vul ze op met het mengsel. Besprenkel met olijfolie en werk af met wat peper en zout. STAP 3 Laat 25 minuten garen […]
Gehaktbroodje met puree en krieken
Verwarm de oven voor op 170°. STAP 1 Snij de ui fijn en meng het met het gehakt, de peterselie en wat peper en zout. Kneed tot een gehakt broodje. STAP 2 Vet een ovenschaal in met wat sojaboter of olijfolie en leg je gehaktbroodje in de schaal. Giet er nog wat olijfolie of (gesmolten) […]
Gegrilde Greenway burger met boontjes, witlofslaatje met dragon, bearnaisesaus en frietjes
STAP 1 Kook de boontjes en bak ze met de sjalot en boter. STAP 2 Snijd het witlof fijn en meng het met wat mayonaise en de verse, gehakte dragon. STAP 3 Grill de burger met wat vetstof in de pan. STAP 4 Serveer met frietjes en bearnaisesaus.
Gebakken Greenway burger met Marokkaanse worteltjes en couscoussalade
STAP 1 Stoom de wortelschijfjes tot ze gaar zijn en bak ze in boter met de verse munt en de raz el hanout. STAP 2 Meng voor de couscoussalade de taboulé met het heet water, de olijfolie, de tomatenstukjes, komkommer, paprika, munt, koriander, pijpajuin, peper en zout. STAP 3 Bak de burgers in de pan […]
Kebab burger met koolsla
STAP 1 Rooster de vegan broodjes enkele minuten in een broodrooster of in de oven op 180°C. Snijd indien nodig horizontaal doormidden. STAP 2 Verhit een anti aanbakpan met een scheutje olijfolie. Scheur de Greenway “just like chicken” stukjes in kleinere stukken. Bak gaar en voeg de teriyaki saus toe. Kruid met peper en zout. […]
Kiplekkere currysalade
STAP 1 Snij de filetstukjes in kleine stukjes. STAP 2 Meng alle ingrediënten in één kom. STAP 3 Bewaar in de koelkast.