INGREDIËNTEN

  • 3 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 stronkjes witloof
  • 6 Parijse champignons
  • 2 el vegan bakboterof olijfolie
  • Een paar takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 tl mosterd
  • Een scheut cognac
  • 3 dl water
  • 20 g groentebouillonpoeder
  • 40 g Maïzena Roux voor witte sauzen
  • 4 dl vegan room
  • Een scheut truffelolie
  • Peper en zoutnaar smaak

voor de gebakken filetstukjes:

  • 480 g Greenway ‘Just like chicken’-filetstukjes
  • 2 el vegan bakboterof olijfolie

Filetstukjes met ‘fine champagne’-saus

35

4 personen

STAP 1

Begin met de saus. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de witloof fijn. Snijd de champignons in halve schijfjes.

STAP 2

Smelt de vetstof in een pan en fruit er de sjalot in aan. Voeg er de knoflook aan toe en bak nog even. Doe er dan de fijngesneden witloof en champignons, de tijm en laurier en de mosterd bij, en bak dat enkele minuten samen aan.

STAP 3

Blus met de cognac en voeg er het water, het bouillonpoeder en de roux bij. Doe er vervolgens de room en truffelolie bij en laat nog even indikken.

STAP 4

Werk af met peper en zout naar smaak.

STAP 5

Bak nu de ‘Just like chicken’-filetstukjes in een grote braadpan met 2 eetlepels vetstof tot ze krokant en goudbruin zijn.

STAP 6

Meng de filetstukjes door de saus en dien op met veldsla en gebakken kroketjes.