INGREDIËNTEN

  • 1 avocado
  • 4 broccoli roosjes
  • 6 radijzen
  • ¼ komkommer
  • 2 wortelen
  • 50 g quinoa of rijst
  • 50 g rode ui gepekeld met 1 el azijn
  • 1 tl rietsuiker
  • 6 Greenway groenteballetjes (diepvries)

Voor de dressing

  • 2 el koolzaadolie
  • 1 el azijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 passievrucht
  • 1 el esdoornsiroop

Pokebowl met groenteballetjes

4 personen

STAP 1

Snij de avocado overlangs en ontpit. Snij in schijfjes.

STAP 2

Blancheer de broccoliroosjes (even koken en naspoelen met koud water).

STAP 3

Snij de komkommer en de radijzen in schijfjes en rasp de wortelen.

STAP 4

Snij de rode ui in schijfjes en pekel met azijn en rietsuiker.

STAP 5

Kook de rijst of de quinoa volgens de instructies op de verpakking.

STAP 6

Bak de groenteballetjes in de pan, oven of airfryer.

STAP 7

Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.

STAP 8

Schik de ingrediënten in een bowl (kom) en giet er de dressing over.