INGREDIËNTEN

  • 1 eetlepel plantaardige bakboter
  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • 250 gr paddenstoelen, in hapklare stukken
  • 2 tenen look, geperst of in stukjes
  • 3 takjes peterselie, grof gehakt + extra als afwerking
  • 150 ml groentebouillon/li>
  • 1 potje Pa’lais Cuisine – bechamel
  • 2 laurierblaadjes
  • snuifje nootmuskaat
  • 1 pakje Greenway just like chicken
  • 1/2 pakje Greenway gehakt
  • 1 klein scheutje cherry
  • citroensap, naar smaak
  • 2 vegan bladerdeegpasteitjes
  • zwarte peper en zout

voor erbij:

  • ovengebakken frietjes of puree en een frisse salade met fijngesneden sjalotjes

De beste vol-au-vent

35

2 personen

STAP 1

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de bladerdeegpasteitjes. Bak de pasteitjes af net voor het serveren.

STAP 2

Smelt de boter in een stoofpot met groot oppervlak op middelmatig vuur. Voeg de ajuin toe en bak deze glazig en de randjes goudbruin.

STAP 3

Voeg de paddenstoelen toe en bak deze op hoog vuur in enkele minuten bruin. Voeg de look en de peterselie toe en roer een minuut om. Kruid met peper en zout.

STAP 4

Blus met de bouillon, zet het vuur lager en voeg de Pa’lais Cuisine – Bechamel toe, samen met de laurier. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zet het deksel op de pot en laat sudderen op laag vuur.

STAP 5

Bak de filetstukjes in wat bakboter in een aparte pan. Rol ondertussen kleine balletjes van het gehakt dat je eerst kruidt met peper en zout.

STAP 6

Voeg de filetstukjes toe aan de saus en bak de gehaktballetjes in dezelfde pan gelijkmatig bruin. Voeg ze toe aan de saus.

STAP 7

Proef de saus en werk af met een scheutje sherry, wat citroensap en gehakte peterselie.

STAP 8

Serveer met de bladerdeegpasteitjes, frietjes of puree en een frisse salade.