INGREDIËNTEN
- 8 kg zoete aardappelen
- 2,2 kg Greenway Gyros (vegan)
- 1 kg rode bonen
- 1 kg mango
- 400 g avocado
- 200 g geitenkaas
- 50 g chilipepers
- 80 g salsa mexicana
- 2 l soya cuisine
- 100 g boter
- 50 g Spicemix del Mondo guadalajara (Verstegen)
- 50 g citroen
- 20 g peper
- 20 g zout
- 20 ml olijfolie
- 20 g krulsla
Batata Mexicana
20 personen
STAP 1
Stoof de Gyros samen met de rode bonen en de salsa mexicana. Breng op smaak met de chilipepers en de spicemix.
STAP 2
Snij de mango en de geitenkaas in blokjes. Plet de avocado tot guacamole en breng op smaak met citroen, peper en zout.
STAP 3
Bak de zoete aardappelen gedurende een uurtje op 180 °C.
STAP 4
Snij de zoete aardappel in tweeën en haal er wat vruchtvlees uit.
STAP 5
Dresseer de soya cuisine op een bord, verdeel er wat kruiden en mango over.
STAP 6
Plaats de gehalveerde zoete aardappel op het bord en vul met de Gyros.
STAP 7
Verdeel ook de geitenkaas over de zoete aardappel en kleur met een brander.
STAP 8
Werk af met mango, krulsla en toefjes guacamole.