INGREDIËNTEN

  • 8 kg zoete aardappelen
  • 2,2 kg Greenway Gyros (vegan)
  • 1 kg rode bonen
  • 1 kg mango
  • 400 g avocado
  • 200 g geitenkaas
  • 50 g chilipepers
  • 80 g salsa mexicana
  • 2 l soya cuisine
  • 100 g boter
  • 50 g Spicemix del Mondo guadalajara (Verstegen)
  • 50 g citroen
  • 20 g peper
  • 20 g zout
  • 20 ml olijfolie
  • 20 g krulsla

Batata Mexicana

20 personen

STAP 1

Stoof de Gyros samen met de rode bonen en de salsa mexicana. Breng op smaak met de chilipepers en de spicemix.

STAP 2

Snij de mango en de geitenkaas in blokjes. Plet de avocado tot guacamole en breng op smaak met citroen, peper en zout.

STAP 3

Bak de zoete aardappelen gedurende een uurtje op 180 °C.

STAP 4

Snij de zoete aardappel in tweeën en haal er wat vruchtvlees uit.

STAP 5

Dresseer de soya cuisine op een bord, verdeel er wat kruiden en mango over.

STAP 6

Plaats de gehalveerde zoete aardappel op het bord en vul met de Gyros.

STAP 7

Verdeel ook de geitenkaas over de zoete aardappel en kleur met een brander.

STAP 8

Werk af met mango, krulsla en toefjes guacamole.