INGREDIËNTEN

  • 2 burgerbroodjes
  • 1 pakje Greenway burgers, 2x120g
  • 2 stengels lente-ui fijngesneden
  • 40 gram geraspte wortel
  • 50 gram paksoi fijngesneden
  • ½ tomaat in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel verse gember in kleine stukjes
  • 1 limoen, geperst
  • 10 blaadjes Thaise basilicum
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 4 eetlepels mayonaise of veganaise
  • 1 theelepel rode-curry-pasta
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepel gefrituurde uitjes
  • ½ zakje gemengde sla
  • Olie of boter
  • Optioneel: verse koriander

Bangkok beasty burger

30 minuten

2 personen

Verwarm de oven voor op 100°.

STAP 1

Doe de groentjes in schaal en voeg de verse gember, het limoensap, de sojasaus, de rijstazijn, de Thaïse basilicum en de rietsuiker toe. Meng alles goed.

STAP 2

Maak nu de burgersaus. Meng de mayonaise of veganaise met de rode-curry-pasta, de pindakaas en de ketchup.

STAP 3

Grill of bak de burger gedurende 1 minuut en 15 seconden aan beide zijden met een beetje vetstof op matig vuur.

STAP 4

Snijd de broodjes doormidden en verwarm ze paar minuten in de oven op 100°. Bestrijk bodem van broodje met een eetlepel pinda-mayonaise. Leg de burger erop en vervolgens de gemarineerde groentjes, gefrituurde uitjes en gemengde sla. Werk af met de bovenkant van het broodje.