INGREDIËNTEN
- 2 burgerbroodjes
- 1 pakje Greenway burgers, 2x120g
- 2 stengels lente-ui fijngesneden
- 40 gram geraspte wortel
- 50 gram paksoi fijngesneden
- ½ tomaat in blokjes gesneden
- 1 eetlepel verse gember in kleine stukjes
- 1 limoen, geperst
- 10 blaadjes Thaise basilicum
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel rietsuiker
- 4 eetlepels mayonaise of veganaise
- 1 theelepel rode-curry-pasta
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 eetlepel ketchup
- 2 eetlepel gefrituurde uitjes
- ½ zakje gemengde sla
- Olie of boter
- Optioneel: verse koriander
Bangkok beasty burger
30 minuten
2 personen
Verwarm de oven voor op 100°.
STAP 1
Doe de groentjes in schaal en voeg de verse gember, het limoensap, de sojasaus, de rijstazijn, de Thaïse basilicum en de rietsuiker toe. Meng alles goed.
STAP 2
Maak nu de burgersaus. Meng de mayonaise of veganaise met de rode-curry-pasta, de pindakaas en de ketchup.
STAP 3
Grill of bak de burger gedurende 1 minuut en 15 seconden aan beide zijden met een beetje vetstof op matig vuur.
STAP 4
Snijd de broodjes doormidden en verwarm ze paar minuten in de oven op 100°. Bestrijk bodem van broodje met een eetlepel pinda-mayonaise. Leg de burger erop en vervolgens de gemarineerde groentjes, gefrituurde uitjes en gemengde sla. Werk af met de bovenkant van het broodje.