4
veganistisch

INGREDIËNTEN

  • 3 pakjes Greenway Gehakt (vegan)
  • 300 g gepelde tomaten
  • 200 g parelcouscous
  • 125 g kikkererwten
  • ½ aubergine
  • 7 sjalotten (gesnipperd)
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • Chiliringen (gedroogd)
  • 100 g tomatenblokjes
  • 2 teentjes look (geperst)
  • 20 g munt
  • Bladpeterselie
  • Harissa
  • Zwarte peper
  • Raz el hanout
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Alle recepten

Berberse tajine met parelcouscous

WERKWIJZE?

Stap 1

Stoof de sjalot samen met de look en enkele chiliringen in wat olijfolie.

Stap 2

Snij de paprika’s en de aubergine in blokjes en voeg samen met de tomaten en kikkererwten toe aan de sjalot en look.

Stap 3

Breng op smaak met harissa, zwarte peper, zout en de raz el hanout. Werk af met peterselie.

Stap 4

Maak van het Gehakt middelgrote ballen en bak ze gedurende 4 minuten op 180 °C in de oven.

Stap 5

Kook de parelcouscous gedurende 10 minuten in zout water. Giet af, roer en meng met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

Stap 6

Blancheer de munt kort en laat koelen. Mix de munt met
de olie en breng op smaak met het citroensap.

Stap 7

Mix wat olie en harissa voor een spicy dressing.

Stap 8

Schik alles mooi op een bord.

Download de pdf