4
Vegetarisch

INGREDIËNTEN

  • 2 kg zoete aardappelen
  • 2 pakjes Greenway Gyros (vegan)
  • 200 g rode bonen
  • 1 kleine mango
  • 1 avocado
  • 40 g geitenkaas
  • 10 g chilipepers
  • 20 g tomatensalsa
  • 400 ml soya cuisine
  • 20 g boter
  • 10 g Mexicaanse kruiden
  • ½ citroen
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Krulsla

Alle recepten

Batata Mexicana

WERKWIJZE?

Stap 1

Stoof de plant-based Gyros samen met de
rode bonen en de tomatensalsa. Breng op smaak
met de chilipepers en de Mexicaanse kruidenmix.

Stap 2

Snij de mango en de geitenkaas in blokjes.
Plet de avocado tot guacamole en breng op smaak
met citroen, peper en zout.

Stap 3

Spoel de zoete aardappelen en bak ze
gedurende een uurtje op 180 °C.

Stap 4

Snij de zoete aardappel in tweeën en haal er
wat vruchtvlees uit.

Stap 5

Dresseer de soya cuisine op een bord, verdeel
er wat kruiden en mango over.

Stap 6

Plaats de gehalveerde zoete aardappel op het
bord en vul met de Gyros.

Stap 7

Verdeel ook de geitenkaas over de zoete
aardappel en kleur met een brander.

Stap 8

Werk af met mango, krulsla en toefjes
guacamole.

Download de pdf