pizza bianco avec Greenway balls

INGRÉDIENTS

400 gr butternutpompoen, in dunne plakjes van 2 à 3 mm
100 gram paddenstoelen (shiitake of cantharellen)
1 kleine rode ui, in fijne ringen
2 theelepels Provençaalse kruiden
1 potje Pa’lais Sauce Shiitake
2 rollen pizzadeeg
3 takjes salie
3 takjes peterselie
Citroensap naar smaak
Olijfolie, zwarte peper en zeezout

Pizza bianco

15 min + 20 min oventijd

Ingrediënten voor 2 pizza’s (1 pizza per persoon)

ÉTAPE 1

Verwarm de oven voor op 180° hetelucht (of 200° boven- en onderwarmte). 

ÉTAPE 2

Meng de plakjes butternut, paddenstoelen en rode ui met wat olijfolie, Provençaalse kruiden, peper en zeezout. Meng ook de stukjes chipolata met een klein beetje olijfolie.

ÉTAPE 3

Haal de pizzabodems uit de verpakking en rol uit op twee bakplaten, met het bijgeleverde bakpapier.

ÉTAPE 4

Besmeer elke bodem met enkele eetlepels Pa’lais Sauce Shiitake en kruid met zwarte peper. Verdeel er de groenten en chipolata overheen. 

ÉTAPE 5

Plaats in de oven en bak 20 minuten of tot wanneer het pizzadeeg goudbruin en krokant is en de groenten gaar zijn en bruine randjes krijgen. 

ÉTAPE 6

Maak ondertussen de kruidenolie: Mix de blaadjes salie en peterselie met 4 eetlepels olijfolie, een flinke snuif zout en zwarte peper. Kruid bij met citroensap. 

ÉTAPE 7

Haal de pizza uit de oven en werk af met enkele streepjes kruidenolie.

fr_FRFR